Alles wat je moet weten over bureaus

Hoe ziet jouw werkplek eruit? Heb jij een ergonomisch verantwoorde werkplek? Steeds meer mensen willen (een deel van de tijd) thuis werken, dan is het van belang dat je de juiste meubels hebt. Denk hierbij ook aan een hoekbureau. Of wil je liever een ander model? Het voordeel wat je hebt is dat je bureaus in alle soorten en maten hebt, laat je daarom inspireren en zorg dat je dan een bureau kiest wat bij jou past en in de ruimte past.

Soorten bureaus

Welke maat bureau zoek je? Wat voor soort heb je in gedacht? Welke kleur? Wat mag het kosten? Zomaar een paar vragen waar je alvast goed over na kunt denken. Het kopen van bureau is namelijk niet iets wat je dagelijks doet. Je hebt bijvoorbeeld een vast bureau, ook wel een instelbaar bureau genoemd. Je stelt ze één keer goed in en dan hoef je ze in de hoogte niet meer te verstellen. Je hebt echter ook de keuze uit een handmatig verstelbaar bureau. Je hebt hierin drie verschillende soorten. Het voordeel van een handmatig verstelbaar bureau is dat je deze door middel van een slinger kunt verstellen, of met een contragewicht of met een gasveer.

Is een elektrisch verstelbaar bureau wat voor je?

Een andere keuze die je hebt is voor een elektrisch verstelbaar bureau. De bureaus kun jij verstellen in de hoogte. Je hebt dan twee soorten uitvoeringen en dat zijn de 2 traps en de 3 traps uitvoeringen. Bij een 3 traps model kun je een bureau lager of hoger instellen dan een 2 traps bureau. Deze zijn dan ook meer geschikt voor kleinere of juist grotere personen. Een elektrisch verstelbaar bureau bestaat uit één of twee motoren.

Accessoires en bureaus

Als je een bureau gaat kopen, dan is het ook goed om te denken aan accessoires. Op deze manier kun je je bureau echt compleet maken. Je kunt denken aan een akoestisch scherm, een kabelgoot of een kabelbak. Maar je kunt als het over accessoires gaat ook denken aan een memory functie, een powerbox of een monitorarm. Zorg dat je het jezelf zo eenvoudig mogelijk gaat maken en werk kabels weg. Deze kunnen alleen maar in de weg liggen en daardoor kan je werkplek chaotisch overkomen en dat wil je niet.

Afmetingen 

Nog een belangrijk puntje is het formaat. Wat voor afmeting is voor jou het beste als het over een bureau gaat? Een bureau voor een persoon of voor meerdere? Een hoekbureau misschien of een bureau over de hele lengte van de muur? Vaak kunnen bureaus ook op maat worden gemaakt. Laat je daarom inspireren en kies wat voor jou het meest praktisch is. Het is namelijk wel zo fijn dat je genoeg werkruimte hebt en ook nog ruimte hebt om bijvoorbeeld een agenda en papieren te plaatsen. 

 

Er komt dus heel wat bij kijken als je een bureau gaat kiezen. Neem daar dan ook vooral de tijd voor, zodat jij in een keer de juiste keuze maakt.

Plaats een reactie